Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Lipí- Boršov-2:4 (1:1)- 10´Fousek, 83´Papáček- 31´,61´,70´Nejedlý, 55´Brenkus

 

Sestavy:

Lipí: Bláha- Šturma ml.-Babouček, Klein, Schneider,- Fousek, Novotný, Šturma st., Hupka- Medula, Klečka

                střídání- Svoboda, Kruťko, Papáček

Boršov: Horalík- Švejda, Váša, Chuchel, Dvořák- Šimeček (65´Soukup), Nídl, Graman, Brenkus (73´Macho)- Nejedlý, L.Bendík

  

V zápase výborné úrovně na solidně upraveném hřišti, byl první poločas vyrovnaný průběhem i stavem. Hosty zlobil v první půli tah domácího Hupky. Po jedné jeho křídelní akci padl první gól zápasu, v 10. minutě dal na 1:0 Fousek. Hosté po-té začali více kombinovat a tlačili se před domácí branku, ale chvilku jim trvalo než si zvykli na užší domácí hřiště. Akce z počátku končili u domácího vápna či na domácím brankáři. Domácí se snažili hrát středem a po levé straně, kde hosté měli v záložní formaci velice ofenzivně laděné hráče a tím se občas otvíral prostor využívat přechod do útoku. Boršov zahrozil v 15. minutě po kombinaci před vápnem se neujala slabá střela. Hostům se dařilo zahrávání rohových kopů a standardních situací, které byli pro domácí velikým nebezpečím. V jedné z nich Švejda a po-té Šimeček, nedokázali své pokusy přesněji nasměrovat. Ve 25. minutě zahrozili rychlým protiútokem domácí, ale nebezpečnou situaci vyřešil Váša. Hned z protiútoku se dostával do šance L. Bendík, ale nestihl včas prostrčit míč spoluhráčům. Hned o chvíli později se do šance dral opět L.Bendík, ale při svém nájezdu se dostal do strany a potom nastřelil jen domácího brankáře. Na druhé straně po odraženém míči stříleli domácí, ale míč minul bránu. Hosté se po šancích konečně dočkali, Nejedlý po pěkné akci a přesné nahrávce z křídla, ranou nad brankáře ve 31. minutě vyrovnal na 1:1. Boršov se po gólu stále více tlačil do šancí, domácím začala dělat problémy kombinace hráčů Boršova ve středu hřiště. Domácí, tím byli nuceni zjednodušit hru a k brance hostů se dostávali převážně po dlouhých míčích, které pozorně bránící hosté včas zažehnali.

 

Ve druhé půli se začal stupňovat tlak hostů, hostům se povedlo pokrýt nebezpečná místa soupeře a stále více se tlačili do domácího vápna. Boršov začal ještě více využívat kraje zálohy, odkud přicházelo stále větší nebezpečí pro domácí obranu. V 55. minutě po  akci ze strany, Brenkus křížnou střelou z úhlu dostal hosty do vedení 1:2. Hned o chvilku později po akci Nídla, hořelo před domácí bránou opět. Potom opět z centru z pravé strany Nejedlý trefil výborně ze vzduchu a nedal Bláhovi šanci 1:3. Potom po rohu Brenkuse se zastřeloval Švejda. Po chvilce se po přesné nahrávce Gramana do šance dral L.Bendík, ale nestihl si všimnout lépe postavených spoluhráčů, tak vybojoval aspoň roh. V 70. minutě se po výborné kombinaci u lajny šikovně zbavil obránce L.Bendík, našel lépe postaveného Nejedlého, který chytrou střelou zvýšil na 1:4. Domácí byli zaskočeni a hosté dále dobře kombinovali a přes střed hřiště i pravou stranu stále hrozili. Po kombinacích před vápnem se dostávali ke střelám, ale domácí obětavě zachraňovali. V 80. minutě se po přesném centru Nídla dostal do šance Dvořák, ale hlavou těsně minul. Potom se dostali ke slovu domácí, když hosté nepokryli střed hřiště a přečíslení využil v 83.minutě Papáček a snížil na 2:4. Domácí trochu vycítili šanci, tak se snažili tlačit do šancí, ale hosté si to pohlídali a zápas v klidu dohráli.

 

V příjemném fotbalovém počasí a slušně hraném zápase, si hosté po zásluze odvážejí 3 body. V první půli se hrál rychlý fotbal z obou stran a po přestávce hosté zúročili svou převahu, když domácí trochu odešli fyzicky.