Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




N.Hodějovice - Boršov- 2:1 (0:1)- 53´Janovský, 68´Chmeňa - 25´Váša

Sestava Boršov:

Bublík- Váša- Dvořák, Chuchel, L.Bendík, Fessl- M.Bendík, Nídl, Haňur, Makovec (69´?Brenkus)- Šimeček  (74´Macho)

 

Zápas na velmi průměrném hřišti a za ideálního fotbalového počasí. Někteří domácí hráči ještě ráno před zápasem hlídající májku a i tak bez dvou nejlepších hráčů základu (Dvořák, libero?). První poločas si domácí vytvořili jen dvě šance,  při z nich střelu zpoza vápna vyrazil Bublík a druhá minula cíl po závaru před brankou. Zbylé pološance nestojí ani za zmínku. ObrazekHosté měli většinu času míč na kopačkách, avšak produktivita ze hry velmi tristní. V 5.minutě hostující Makovec zatáhl v rychlosti míč od lajny a netradičně pravačkou trefil břevno. Hostům se dařila kombinace i přenášení hry do stran, vytěžili z toho, ale pouze čtyři slabě sehrané standardní situace a pět rohových kopů. Do největší šance se po přesném pasu od Váši dostával hostující Haňur, ale v koncovce v obrovské šanci zahazuje. Na pravé straně se daří Šimečkovi, který posílá několik centrů do vápna, po jednom z nich se opět v dobré pozici neprosadí Haňur. Ve 25.minutě sudí píská přímý kop proti domácím, ty staví zeď, ale domácí překvapí rychlou střelou Váša 0:1. Za tohoto stavu se jde do kabin.

ObrazekDruhý poločas je úplně v jiné režii, domácím se začíná dařit a dostávají se do dobrých šancí. Boršovu naopak přestává hrát záloha, často i děravá směrem dozadu. Ještě ve 48.minutě zastaví ve vyložené šanci hostujícího Chuchla odpískaný ofsajd. Na druhé straně v 53.minutě domácí srovnávají skóre Janovským. Z přímého kopu tečovaného zdí končí míč u tyče 1:1. V 60.minutě po další šanci hostů a po pohledné kombinaci Haňura se Šimečkem končí míč v náruči domácího brankáře. Před hostující brankou v 63.minutě zasahuje skvělým zákrokem Bublík proti unikajícímu hráči. V 65.minutě přišlo zranění Makovce (pět minut nikým nevystřídán a chodící po hřišti). Nezapojuje se do útočení a ani nenapadá rozehrávku. Po-té přichází centr z půle hřiště a překvapí hostující obranu. Přeletí vyběhnutého Vášu, první domácí hráč ještě centr mine, ale druhý Chmeňa utíká Dvořákovi do šance a v tutovce se nemýlí 2:1. V 74.minutě je střídán dobře hrající Šimeček Machem, za zraněného Makovce již chvíli před ním naskočil Brenkus. ObrazekV 79.minutě Chuchel zaváží míč středem hřiště, ztratí a protiútok končí až zákrokem dobře chytajícího Bublíka. V 83.minutě rozhodčí daruje hostům standardku z nebezpečné vzdálenosti za Haňurovo komentáře k rozhodčímu. V 84.minutě domácí hráč po kombinaci v samostatném nájezdu na bránu, ale Bublík dobrým vyběhnutím drží naději hostů. V 88.minutě Hodějovický Lojka se prosadí sprintem s míčem středem hřiště a zakončuje utěšenou střelou, Bublík opět chytá. Rozhodčí nastavuje ještě pět minut, ale nervózní hosté již nemají ani sílu na poslední akci a tak končí zápas domácí výhrou.

     

„Škoda, po prvním poločase to vypadalo na pojistku a klidné tři bodíky pro Boršov. Dařilo se vše, přenášení hry, kombinace i rychlé protiútoky. Jen koncovka vázla, jediný gól padl ze standardní situace. Vzhledem k počtu šancí a standardních situací by odpovídal stav aspoň 0:2. Dobře zahrál na lajně rychlostí platící Šimeček. Nedařilo se střední záloze, Chuchel dlouho tahá míče, pak nemá komu rozdat. Haňur se moc zadrbává do kliček, i když třeba neztratí míč, ale dává ho pozdě na již obsazené hráče. Nídl asi nejhorší výkon v sezoně, až moc zbytečných kliček, potom je na něj hodně faulů, někdy přílišná simulace a chybí rychlá přihrávka na úkor zdlouhavého tahání míčů. Naštěstí dobrá fyzička, zkrátka od takového hráče se čeká mnohem více. Bendík na předstoperu tragédie. Typický útočník s chutí jít jeden na jednoho za každou cenu. Může být někdy na škodu v obraně (při přechodu přes hráče - moc ztracených míčů, ze kterých hrozí brejky). Na tomto postu nemůže prodat nikdy svoje přednosti, škoda… Fessl působí nejistě a na muže pořád trochu bojácně. Na tréninku si dovolí mnohem více než v zápase, možná trochu svázaný trémou. Váša standardní nadprůměrný výkon, dle očekávání nebo spíše z povinnosti při jeho zkušenostech i fyzicky velmi dobrá kondice. M.Bendík a Šimeček podali svůj standard, obzvlášť Šimeček by mohl v takovém zápase víc dopředu, je na něm znát trénovanost i chuť do hry. Dvořák s hlavou dole, jako neatakovaný obránce by si mohl zahrát taky o dost více. Navíc byl u vedoucího gólu. Veškeré hodnocení je samosebou bez znalosti taktických pokynů.

Každopádně, příští týden nutné body doma ze Štěpánovicema, jinak budou přestřihané registračky... J“  

 Lukáš S.  

 

Hodnocení výkonů: 10 - mimořádně vynikající, 9 - excelentní, 8 - výborný, 7 - velmi dobrý, 6 - dobrý, 5 - průměrný, 4 - podprůměrný, 3 - slabý, 2 - mizerný, 1 - katastrofální

hodnotil (Soukup, Zavoral)

konečné průměrné hodnocení

Bublík- 6,5

Váša- 6,5

Dvořák- 4

Chuchel- 5

L.Bendík- 4

Fessl- 4

M.Bendík- 4,5

Nídl- 3,5

Haňur- 4

Makovec- 4

Šimeček- 6

 

Brenkus a Macho- nehodnoceni 

 

Náhledy fotografií ze složky N. Hodějovice - Boršov 2:1

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

FCB

(luigi, 7. 5. 2010 11:22)

jasný, díky za podporu, od toho ty stránky přece jsou... snad to bude mít motivační vliv... :-)

Hodnocení hodnocení

(FCB, 6. 5. 2010 10:20)

Výborně Luky! Bez vytáček, úpřímné, ostré

Sestava

(Zdenek, 6. 5. 2010 0:33)

Sestava je ok?

Zápas

(Roman, 2. 5. 2010 22:56)

Fotbalový bůh nám vůbec nepřeje.... Ale ono to příjde.