Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Včelná- Boršov- 3:2 (1:0)- 35´ Chrenka, 50´, 84´pen. Novák- 69´ Váša, 73´Gorčica

 

Včelná: Š. Hebík- Vazda, Šálek, Vařil, Podruh (64´Stejskal)- Tondl, Novák, Vavroch, J.Hebík- Chrenka, Oberfalcer (74´Čaloun)

 

BoršovHoralík- Vosáhlo, Váša, Chuchel, Dvořák (62´M.Bendík) – Soukup (76´Macho), Gorčica, Haňur, Brenkus- Šimeček, L. Bendík

 

V očekávaném derby se začátek zápasu odvíjel převážně ve středu hřiště a šance přicházeli převážně po standardních situací. První vážnější šanci měl v 19. minutě domácí Novák, ale trestný kop z hranice vápna vyrazil hostující brankář. Z následného rohu se do šance na zadní tyči dostali 2 domácí hráči, ale pro vlastní nedorozumění bylo zakončení nepřesné. Ve 25. minutě si domácí brankář poradil s trestným kopem hostujícího Váši. Další nebezpečný trestný kop Boršova, uklidil do zámezí domácí Šálek. V přechodu do útoku se domácím dařilo více jak Boršovu, hosté hráli nepřesně. Po chvilce zahrozili domácí opět po rohu a trestném kopu, kdy míč nebezpečně prolítl vápnem vedle zadní tyče Boršova. První gól zápasu přinesl trestný kop z pravé strany a nehlídaný domácí Chrenka hlavou nedal Horalíkovi šanci 1:0. Po inkasovaném gólu hosté přidali na úsilí, štěstí neměli při hlavičce Haňura. Do poločasu si domácí obrana jednobrankové vedení pohlídala a hosty již do šance nepustila.

 

Druhý poločas začal otevřeněji a hlavně se hodně přitvrdilo. Ze začátku  se hrálo ve středu hřiště, kdy se hosté pokoušeli najít recept na zhuštěnou domácí obranu. Domácí hráli dopředu jednoduše a obraně vypomáhala vesměs celá záloha a hosty do šancí ze hry moc nepouštěli. V 50. minutě Boršov prohrál klíčový souboj o odražený míč na půlce domácích. Míče se zmocnili domácí, po roztažení hry do křídla a přesném centru z levé strany domácí Novák s přehledem zvýšil na 2:0. Domácí Boršovu ukázali produktivitu v zakončení a uklidnili vlastní hru. Hosté po gólu otevřeli hru a zatlačili soupeře na vlastní půlku, ale hrozili jen po standartních situacích. Domácí vyčkávali a vyráželi do otevřené obrany. V 54. minutě chytil domácí Š.Hebík trestný kop Váši, který ho nejvíce zaměstnával. V 63. minutě po rozehraném rohu se neujala ani střela hostujícího Soukupa. V 69.minutě se hosté konečně dočkali, k trestnému kopu z 22 metrů se postavil Váša a svůj třetí pokus již ozdobil gólem 2:1. Po gólu se domácí moc stáhli na vlastní půli a přenechali iniciativu hostům. Úsilí hostů se vyplatilo již v 73. minutě, kdy svoji převahu zúročili šťastným vyrovnávacím gólem. Po sérii tečí byl střelcem Gorčica, jeho teč přeletěla domácího brankáře. Vyrovnávací gól jako by zastavil veškerou domácí hru dopředu. Domácím pomohlo vystřídání, kdy na hřiště poslali zkušenější hráče na kraj obrany, aby zastavili domácí bezvládí. Ale hosté stále tlačili, v tuto chvíli byli lepším týmem, ale naráželi na zodpovědně a tvrdě bránící obranu.

Vše zlomila až 84. minuta, kdy hosté zahráli ve vápně rukou a domácí Novák penaltu proměnil 3:2. Zbytek zápasu byl plný emocí a nepřesností. Nebezpečná byla ještě střela boršovského Brenkuse, ale těsně minula cíl. Hostům se přes závěrečný nápor již vyrovnat nepovedlo a domácí Včelné zůstali zaslouženě 3 body.